Nya äventyr

Direktlänk till inlägg 7 juli 2012

För lång tid - och ett nytt försök

Av Linda Nordstrand - 7 juli 2012 16:02

Nu har det gått för lång tid sen jag bloggade sist, det betyder att jag har ju jätte många bilder att lägga upp (iofs som vanligt). Ni får kika om ni är intresserad, men jag förstår att alla tycker kanske inte att det lika roligt att se hundrafemtioelva bilder på Milly. Själv älskar jag ju varenda bild på min fantastiska dotter, så jag lägger upp dom ändå, och sen får ni välja vilka bilder ni vill kika på. Det kommer bilder från renoveringen av köket också såklart. Klicka så blir dom större.


Jag började blogga fredags - eller jag var nästan klar med ett långt inlägg - och så försvann allt! Jävla skit!   


Jag gör ett nytt försök nu dock!


Onsdag 27/6

Började dagen med att slappa hemma. Milly var på ett fantastiskt humör. Hon var bubblande glad, och "pratade", skrattade, och bökade runt här på golvet   

  Hon fick tydligen inte tillräckligt med mat den dagen dock   


På kvällen var jag bjuden på inredningsparty hos Maria. När jag kom dit var Jenny också där, hon hade hastigt och lustigt bestämt sig för att åka hem till Sundsvall ett par dagar. Det fanns mycket fint på partyt, och jag vart intresserad av jätte fin/cool vas. Den var tyvärr slutsåld, så det vart inget shoppande för mig. När alla andra gäster hade gått hem, så vart jag kvar med Maria och Jenny. Vi satt i soffan och pratade i några timmar. Det är bland det bästa som finns, att bara sitta och prata med kära vänner. Man behöver liksom inte mer än så, det ger så mycket för välmåendet och själen     Jag vart kvar mycket längre än vad jag hade förväntat mig av kvällen. Jag hade svårt att slita mig från tjejerna. Jag åkte till slut vid 00.40, så jag var hemma vid 01-tiden. Vilken härlig "överraskning" det vart. Jag visste inte när jag åkte på inredningspartyt, att jag skulle få en myskväll med Maria och Jenny. Tjejmys "långt in på småtimmarna" mitt i veckan! Underbart!   


Torsdag 28/6

Milly och jag tog en prommis till mamma. Vi skulle kika på mamma och pappas "nya" tv-rum. Dom hade köpt ny soffa, soffbord och skåp. Det vart jätte fint. Ett riktigt lyft!    Vi satt ute och fikade en stund, och Milly var så himla söt i sin keps!

      Jag vet att på sista bilden blundar hon, MEN det är en perfekt blundbild! Hon har ögonen inte fult halvöppna som man ofta lyckas fånga på bild. Dom är avslappnat helt stängda. Som sagt jag älskar alla bilder på lill-stumpan!   


Fredag 29/6

På dagen fortsatte jag att packa ner det sista från köksskåpen i lådor, och förflytta sånt vi använder till vardags till klädskrubben. Vi har ställt in en bokhylla i klädskrubben, som vi nu använder som köksskåp/skafferi. Det finns inga kläder i skrubben dock. När vi är klar med köket, så kanske vi kan ta tag och fixa skrubben. Vi har massa kläder som vi inte har packat upp än, som vi skulle kunna stuva in där.

På kvällen hjälpte Milly mig med att laga tacos till middag! Det var ju dags för fredagsmys!

   

Lördag 30/6

Den här dagen ägnade vi åt att pyssla både ute och inne. Vi lånade pappas elektriska häcksax, och vår yviga häck fick sig en omgång. Det vart mycket bättre, även om den är långt från perfekt! Camilla kom förbi en sväng för hon var sugen på att träffa Milly. Hon fick med sig några plantor som vi grävde upp med sig hem.

Vi började också riva lite skåp i köket. Jag knäppte lite "före" bilder. Vi har inga bilder på hur köket såg ut exakt när farmor och farfar bodde här dock. Vi rev ner överskåpen som hängde i taket ovanför "köksön" när vi flyttade in. Vi ville att köket skulle kännas lite öppnare tills vi började med renoveringen.

             

Söndag 1/7

Då hade vi middagsbesök av ett gäng vänner. Pernilla och Ulli från min kompiskrets, och Linda, Rogga och lilla Devine, Åsse, Anna och Perra från Andreas sida    Det hade varit fint väder på dagen, men lagom till middagstid började ösregna. Som tur va lyckades vi grilla när det vart uppehåll en liten stund, det hade ju inte varit lika gott om vi hade varit tvugna att ställa oss och steka allas kött. Det vart en jätte trevlig middag med massa glada människor.

Vi är jätte dåliga på att bjuda in folk, men vi tycker det är jätte trevligt med besök. Pernilla är alltid så duktig att "bjuda in sig själv" när hon är hemma i Sundsvall och hälsar på. Det uppskattar jag jätte mycket. Det är ju alltid så himla roligt att träffas   

    Gumman hade tagit på sig klänning dagen till ära. Hon är så himla gullig när hon lägger fötterna i kors på det där viset (vilket hon gör ofta både när hon sitter och ligger).

Måndag 2/7

Jag och Milly följde med mamma på lite ärenden på "byn". Vi åkte först ut till prio 1 för att köpa en stor kruka som mamma hade sett där. En bastant karl i motorcykelväst som jobbade där, ville absolut att Milly skulle få en hel hög med gossedjur med sig hem. Jag tycker det kändes ofräscht med gossedjuren, man vet ju inte vem som har haft dom innan. Men eftersom han verkligen ville ge dom till henne (gratis), så tackade vi så mycket och tog emot dom. Några var riktigt söta och såg någolunda fräscha ut, så jag ska prova tvätta dom. Om det inte funkar och dom blir förstörda, så är det ju ingen förlust. Efter Prio 1 i Bredsand, så åkte vi till Kvissleby, och handlade lite. Vi passade på att äta lunch på caféet på Ica Kvantum också    Det var inte direkt en kulinarisk upplevelse, men vi fick nått i magen iallafall   

      Bild 1. på ica Bild 2 o 3. hemma framför roliga spegeln.

Tisdag 3/7

På f.m fick vi hjälp av Andreas kusin Robban, och på e.m av Andreas kompis Erik att riva köket. Vi rev alla väggskåp, högskåp, överskåp till kyl/frys, fläkt, lister och tog bort dom fula korkplattorna från golvet. "Köksön" som stod i köket, står nu i garaget. Den vart jätte bra som en extra arbetsbänk och som förvaring    Det var jätte fint väder den här dagen, så Milly fick prova sin nya pool för första gången, och det vart verkligen en hit!   

               

Onsdag 4/7

Fröken firade sin 8-månaders dag   Helt galet vad tiden går fort!

Började dagen med att åka in till Granlo på BVC för vägning, mätning och hörseltest. Hörseln funkade utmärkt, 8310g och 68cm. Nästa koll blir i september när hon är 10 månader. BVC-sjuksköterskan berättade lite om vad dom kollar på då, och sa när vi ska gå; "så nästa gång kanske du kan vinka när ni går", och så vinkar hon till Milly. Då vinkar Milly tillbaka till henne. Góunge!   Vi har ju tränat lite på att vinka, och nu börjar hon bli riktigt duktig. Nu vinkar hon ofta sötisen!

På eftermiddagen var jag och lämnade Milly hos mamma, hon skulle sova över hos sin mommo för första gången. Jag och Andreas hade bestämt oss båda för att gå på Gatufesten. Jag hade igentligen inte alls tänkt gå på Gatufesten, men det vart bestämt i sista minuten att några kompisar skulle träffas och käka och dricka nåt glas vin/cider. Det lät ju jätte trevligt, och när det fixade sig med barnvakt, så var det självklart att jag ville följa med! Det var jag, Sara, Pernilla, Ulli och Majsan och träffades. Vi käkade i Daltons tältet, satt i solen och myste. Jätte trevligt var det verkligen!    Det kändes som ett helt annat liv på nåt vis. Festa med tjejerna tillhör ju inte till vanligheten längre    Jag träffade inte Andreas förrän han skulle åka med oss hem. Han hade druckit 80% strårom med sin kusin, och det märktes helt klart, han var riktigt "bladig"!   Gullet hade köpt 5 st rosor till mig, så det fick han pluspoäng för   

       

Torsdag 5/7

Milly sov ju borta, så på f.m tog jag det väldigt lugnt. Vaknade, käkade frukost, tog en lång dusch, och tog sen en tupplur i soffan innan jag började göra mig iordning på riktigt. Skönt! Väckte Andreas vid kl.13-tiden, för vi skulle åka och köpa tak. Vi hade varit på NT-bygg i Nolby tidigare och tittat, men dom hade bara några få paket kvar av det taket som vi ville ha, och dom skulle inte ta hem nåt mer av det. Så det fick bli en tripp till Birsta den här dagen, för att se om vi kunde hitta det. Vi åkte på Bauhaus först, och där hade dom taket, så vi slog till direkt. Det vart ett par timmar i Birsta. Vi köpte en pizza att dela på på Nolby grillen, som vi käkade innan jag åkte hämtade Milly hos sin mormor. Det hade gått jätte bra! Hon hade sovit 12 timmar i sträck utan ett pip, precis som hemma     

Fredag 6/7

Finväder!    Milly fick bada två gånger den här dagen. Först på f.m, och sen på kvällen innan hon skulle sova. Jag ställde ut badbaljan på verandan så hon fick plaska omkring. Hon älskar verkligen vatten. Man kan hälla/duscha henne över huvudet så det rinner ner över ögonen och hon bryr sig inte, det är bara roligt!

       

Lördag 7/7

På morgonen var vi på NT-bygg för att köpa reglar till taket och väggar i köket. Pappa hjälpte att köra släpvagn, och mamma var här hemma med Milly.

Dopdag för Rogga och Lindas lilla Devine i Selångers kyrka    Det var en jätte fint dop. Mamma Linda sjung en jätte fin låt till sin dotter, hon var verkligen jätte duktig att sjunga. Det vart sen fika och presentöppning. Milly började bli jätte trött mot slutet av presentöppningen, så vi åkte hem med henne så hon fick sova.

På kvällen var vi på Galtström och käkade middag med mamma och pappa. Äntligen fick jag äta oxfilépastan! Den är ju såååå god där! Som jag har längtat!

 

Söndag 8/7

På f.m passade jag på att ta en tupplur medan Milly tog sin första sovning för dagen. Andreas låg och sov nere, eftersom han hade varit uppe och sett en MMA-match på natten. Andreas sov långt in på dagen, så jag och Milly roade oss själva. På e.m fortsatte vi riva i köket. Vi började riva byggborden från väggarna. Vi ska öppna upp, så vi kan dra om lite el. Vi ska be Sara och Henrik komma hit, så Henrik kan ge Andreas lite tips om elen. Vad som är möjligt, hur man ska dra osv. Andreas tänkte dra slang för elen själv, så att sedan kan en elektriker komma och bara koppla ihop allt. På det viset kan vi spara lite pengar tänkte vi. Pappa hade massa slang hemma som vi fick   

Mamma och pappa kom förbi efter middagen med tårta som dom hade kvar sen dagen innan. Vi fikade och sen hjälpte pappa Andreas att leta upp takstolarna, och skruva upp första regeln i taket. Det var bra att vi fick lite hjälp att komma igång. Mamma och pappa åker ju iväg på semester, och kommer vara borta en vecka iallafall.

   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Knäppte en bättre bild på "köksön" som vi har ställt i garaget. Andreas har satt upp ett av väggskåpen ovanför. Han gjort en specialare, så det hänger nu horisontalt. Vi har använt köksbelysningen under också. Det är ju jätte bra att försöka återanvända det man kan    Det där blir bra förvaring för verktyg och dyligt!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lillgumman har ju blivit mer rörlig nu, och sovstilen har blivit annorlunda. Förut låg hon ju alltid på rygg med huvudet på kudden. Nu kan man hitta henne på alla möjliga vis. Jag blir alltid så varm i hjärtat när jag ser henne i dessa ställningar. Blir så glá i henne, och kan inte hålla mig från att slå på blixten på kameran och ta en bild    På mage har blivit favoritställningen, men åt lite olika håll. Ibland med huvudet i fotändan, eller rakt in i sidan på sängen   Hon har alltid en hög med tuttar i sängen, så vaknar hon stoppar hon in en själv bara. Nu för tiden behöver man aldrig kliva upp under natten för att hjälpa henne.

     


Oj, det där vart långt! Jag får skylla mig själv när jag väntar så länge mellan bloggningarna.

Ska verkligen försöka att inte vänta lika länge tills nästa gång! Men får se hur det går med det   

  


 
 
Maria

Maria

9 juli 2012 15:19

Vad spännande det ska bli med nya köket:))
Fina fina Milly förstår att du inte kan låta bli att knäppa kort på henne, jag är likadan med mina barn.
Vilken härlig kväll vi hade, hoppas på fler sådana spontan kvällar!
Kram kram

http://backis.bloggplatsen.se

Linda Nordstrand

9 juli 2012 16:19

ja, det ska verkligen bli jätte kul med ett nytt kök! =) Det är mycket jobb dock!
Det är väl så med sina barn, dom är det ju bästa i livet, så man vill fånga varenda sekund med dom! Jätte mysig kväll, det gör vi om! kraam!

 
Ingen bild

Henny

9 juli 2012 19:39

Det är bara roligt med alla dessa fina bilder på Milly, man blir ju som en paparazzi med kameran då man får barn =)
Nova är exakt likadan i sin spjälsäng, ända sedan hon börja sov i den så hittar man henne lite hur som helst, oftast med fötterna på kudden som pippi långstrump =)

Linda Nordstrand

9 juli 2012 20:00

jag tycker hon är så fantastiskt gullig när hon bökar omkring i sängen =) Dessa små ungar kan verkligen smälta ens hjärta =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Nordstrand - 6 september 2012 21:35

Jaha...nu är jag tillbaka på jobbet efter ca 1 års ledighet, och det med blandade känslor. Det är roligt att träffa alla arbetskamrater igen! Det är skönt att sitta och äta lunch i lugn och ro, utan att behöva kasta i sig lunchen eller behöva ro...

Av Linda Nordstrand - 1 september 2012 20:28

Jag har målat och bytt knoppar på ett gammalt skåp efter farmor och farfar, och resultatet vart riktigt bra      Jag hann ta bort 3 av knopparna innan jag kom på att jag skulle knäppa ett före kort dock...   FÖRE: EFTER:           ...

Av Linda Nordstrand - 27 augusti 2012 12:51

              Söta kompisar dom där två      Själv känner jag att jag skulle behöva be om ursäkt till mina egna kompisar, för att jag inte varit särskillt närvarande på sista tiden. Jag ringer nästan aldrig till någon. Jag ringde inte e...

Av Linda Nordstrand - 25 augusti 2012 13:05

Nu har vi flyttat ner Andreas alla datagrejer så att lill-stumpa-stumpa äntligen skulle få sitt lekrum.   Det vart jätte mysigt, och vi är där inne ofta      Till myshörnan har jag köpt 4 st kuddar, och resten har jag sytt själv. Dom köpta är...

Av Linda Nordstrand - 1 augusti 2012 11:03

I lördags var vi på dop i Attmars kyrka. Det var Millys kusin Nova som skulle döpas.         Sista bilden har jag lånat från Hennys blogg (Novas mamma, Andreas syster). Hon var så söt lilla Nova, och så duktig i kyrkan! Milly skötte sig b...

Presentation

Omröstning

Våren är på ingång. Vilken är din favorit årstid?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards